След одобрението на мострата на съответния вид, качеството се проверява от локален агент и закупеното количество се изпраща за обработка.
Кафето, което е било изпечено през деня, до вечерта се пакетира, за да се запазят ароматните му характеристики. Пакетирането се извършва в защитена атмосфера, създадена чрез намаляване на процента кислород и влага, като по този начин ароматът на кафето остава непокътнат.
Отделните мостри на различните видове кафе се анализират внимателно от екип от експерти-дегустатори, като в процеса участват и членове на фамилията Молинари.
Преди изпичането, експертите на Molinari смесват различните по вид и произход кафета. Тъй като кафето е натурален продукт, неговите характеристики се променят поради различни фактори – температура, дъжд и тн. Ето защо, за да се запази вкуса постоянен във времето, рецептата винаги се адаптира спрямо вкусовите и ароматните характеристики на наличните зелени кафета.
Изкуството на италианското кафе е прочуто по цял свят от стотици години. То е символ на красивия живот. Разновидностите на кафето като Eспресо, Лате и Капучино са завладели сърцата на милиони хора по целия свят. Ароматна напитка, която може да те ободри по всяко време и повод – с първите лъчи на слънцето, след вкусна храна или в работното ежедневие. Удоволствие, на което можеш да се насладиш в мълчание или да споделиш с приятели на приятен разговор. Изкуството на кафето е станало незаменима част от нашия живот. Ритуал, който прави всеки момент по-специален и незабравим.