Нашите продукти

Уважаеми клиенти, продължаваме да приемаме поръчки на e-mail office@polo1.bg или на тел. 032 950 195 / 0888 408 794

Рецепти

Съставки (за 4 човека) 500 мл мляко 4 яйца, яйчни жълтъка 4 супени лъжици захар 2 супени лъжици бяло брашно 1 супена лъжица разтворимо кафе 1 чаена лъжичка какао (неподсладено) 1/2 чаша ликьор ПОДГОТОВКА 1. Сварете мляко. Междувременно разбийте жълтъците със захарта в купа до получаване на бяла и пухкава смес. 2. Добавете брашното и какаото към разбитите жълтъци и разбъркайте добре с дървена лъжица. 3. Добавете свареното мляко, в което предварително е сложено разтворимо кафе и разбъркайте. 4. Изсипете така получената смес в тенджера, поставете я на котлона и я оставете да заври за около 8-10 минути. 5. Махнете пудинга от котлона, оставете го да се охлажда и добавете ликьор на вкус. 6. Сервирайте студен и украсен по ваш вкус!  

Съставки (за 4 човека, подготовка 60 минути) 3 яйца 300 грама брашно 400 гр тиква 1 шепа макарони, смлени на прах 1 супена лъжица горчица (или повече на вкус) сол, черен пипер, индийско орехче 3 супени лъжици настърган пармезан 1/2 чаена лъжичка смляно кафе ПОДГОТОВКА 1. Пригответе тестото (без вода, масло или сол) и оставете го да почива най-малко половин час преди да го използвате. 2. Изпечете нарязаната на парчета тиква във фурната или в микровълновата (не я варете, в противен случай тя ще е много водна) и я оставете да изстине. След това я намачкайте с вилица без да я смесвате с тестото. 3. Разбъркайте всички останали съставки (нарежете много на ситно бекона) и ако е необходимо, добавете малко

Съставки (за 4 човека, подготовка 15-20 минути) 70 г тиква, сварена предварително 1 чаена лъжичка еспресо 2 супени лъжици мед 3 супени лъжици фъстъчено масло супени лъжици кокосово брашно 50 г черен шоколад ПОДГОТОВКА 1. В купа смесете мед, фъстъчено масло и предварително сварена тиква (70 грама) и разбъркайте. 2. Добавете кокосовото брашно и еспресото и продължете да бъркате. 3. Оформете малки топки от полученото тесто и ги поръсите с останалото кокосово брашно. 4. Разтопете тъмния шоколад (на водна баня) и окрасете отгоре трюфелите. 5. Сложете готовите трюфели в хладилника. 6. Извадете 10/15 минути преди сервиране.   [embed]https://www.youtube.com/watch?v=8sHISjihp1o[/embed]

СЪСТАВКИ (за 3 човека, подготовка 40 минути) 200 г ориз 800 мл вода 2 супени лъжици кафе на зърна 2 чаши кафе еспресо 100 мл сметана половин чаша студено бяло вино сол пармезан (по избор) ПОДГОТОВКА 1. Предварително трябва да смелите две супени лъжици кафе на зърна, които ще използвате за приготвяне на кафето 2. Сложете вода в тенджера и я оставете да заври. След това добавете смляното кафе и варете най-малко 10 минути. 3. Прецедете кафето и го поставете обратно на котлона. 4. Сложете само ориз в тигана (без вода или мазнина) и го оставете да се запече за около 1 минута. 5. Добавете половин чаша бяло вино. 6. След това сложете кафето и разбъркайте. 7. По средата на варенето добавете две чаши

СЪСТАВКИ (за 4 човека, подготовка 45 минути) За 14 мъфина имате нужда от: 400 мл вода 2 супени лъжици смляно кафе 10 парчета звезден анасон 160 г пълнозърнесто брашно 100 g картофено нишесте 2 супени лъжици канела на прах 110 мл олио ПОДГОТОВКА 1. В тенджера сложете вода, кафе и звезда анасон. 2. Варете най-малко 10 минути като разбърквате от време на време. След това охладете сместта и я прецедете. 3. Междувременно сложете брашно, нишесте, захар, канела и прах за печене в купа и разбъркайте добре с вилица. 4. Добавете олиото и продължете да разбърквате съставките. 5. Накрая прибавете прецеденото кафе и анасон и бъркайте до получаването на гладко тесто без бучки. 6. Изсипете сместа в матрица за мъфини, като слагате ¾ от