Тиквени тортелини с кафе
Съставки (за 4 човека, подготовка 60 минути)
3 яйца
300 грама брашно
400 гр тиква
1 шепа макарони, смлени на прах
1 супена лъжица горчица (или повече на вкус)
сол, черен пипер, индийско орехче
3 супени лъжици настърган пармезан
1/2 чаена лъжичка смляно кафе
ПОДГОТОВКА
1. Пригответе тестото (без вода, масло или сол) и оставете го да почива най-малко половин час преди да го използвате.
2. Изпечете нарязаната на парчета тиква във фурната или в микровълновата (не я варете, в противен случай тя ще е много водна) и я оставете да изстине. След това я намачкайте с вилица без да я смесвате с тестото.
3. Разбъркайте всички останали съставки (нарежете много на ситно бекона) и ако е необходимо, добавете малко галета, за да получите твърда смес.
4. Разточете тестото тънко и го нарежете на кръгчета (с подходяща форма за рязане). Сложете по малко плънка във всяко кръгче тесто и го завийте под формата на полумесец.
5. Сложете оформените тортелини в кипяща подсолена вода (ако тестото е тънко, само за 5 минути). Сервирайте с разтопено масло, подправки и малко смляно кафе.
Няма коментари